Να αθωωθεί ο Μάριος Ζέρβας, να μην δικαιωθεί η κρατική καταστολή με τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και τις συλλήψεις στον σωρό.

Η ασφαλίτικη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του Μάριου Ζέρβα, του νεαρού γυμναστή που είχε συλληφθεί στις 11 Μάρτη του 2010 κατά την διάρκεια της πορείας ενάντια στο πρώτο μνημόνιο, είναι γνωστή. Ηταν μια απ’ τις συλλήψεις απ’ αυτές που γίνονται στον «σωρό» και ένα κατασκευασμένο από τους μπάτσους κατηγορητήριο που χρεώνει στον Μ.Ζ «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης και διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα χαρακτηριστικά»

Το πόσο παράλογες είναι αυτές οι κατηγορίες μπορεί να το αντιληφθεί κανένας διαβάζοντας το μπλοκ συμπαράστασης στο οποίο αναγράφεται όλη η περιπέτεια του Μ.Ζ. που προκλήθηκε αποκλειστικά από καταθέσεις μπάτσων.

Την Τετάρτη ο Μάριος δικάζεται και από το μπλοκ που αναφέραμαι αντιγράφάφουμε:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
1ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
12 / 11 | ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14 | 9 π.μ

O Μάριος Ζέρβας, στις 11 Μαρτίου του 2010, συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στην μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Φορτώθηκε ένα παράλογο κατηγορητήριο και παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες που αποδείκνυαν την αθωότητά του, προφυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε μετά από 43 μέρες, κάτω από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

tsak-giorgis

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.