Της γης οι κολασμένοι: συνεχίζεται η δίκη των 65 μεταναστών της Αμυγδαλέζας

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται οι 65 μετανάστες που είχαν εξεγερθεί το Αύγουστο του 2013 στην Αμυγδαλέζα αντιδρώντας στα παράταση της κράτησής τους σε άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν την αστυνομική βία και καταστολή.
Στο Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα η δίκη των μεταναστών που κατηγορούνται για «στάση με επιχείρηση βίαιης απόδρασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή»
Την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των μεταναστών για τον τρόπο που είχαν ληφθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων με διορισμένο διερμηνέα και χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τι αντιμετωπίζουν.

Το ιστορικό της εξέγερσης

Τον Αύγουστο του 2013 οι κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα έμαθαν πως η κράτησή τους μπορεί να παραταθεί από τους 12 στους 18 μήνες. Εξοργισμένοι, εξεγέρθηκαν για να αντιμετωπίσουν την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ με ξύλο και δακρυγόνα.
65 από τους εξεγερμένους μετανάστες φορτώθηκαν με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και δικάζονται αυτές τις ημέρες.

avgi

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.