Λέσβος: Νίκη των απολυμένων. Καταδίκη του συκοφάντη εκδότη

Επιτέλους δικαίωση…

Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χτες από το Τριμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου ο πρώην εκδότης των Αιολικών Νέων και νυν εκδότης του Συνήγορου Γιώργος Κονδυλούδης για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.

Επίσης το δικαστήριο του επιβάλλει να δημοσιεύσει όλη την δικαστική απόφαση στην εφημερίδα του προς αποκατάσταση μας και μας επιδικάζει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Η υπόθεση αφορούσε 4 δημοσιεύματα που έκανε ο εκδότης το 2011 εναντίον των πρώην απολυμένων των Αιολικών Νέων και μελών του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) με τα οποία μας κατηγορούσε για δήθεν πλαστογραφίες, κλοπή των αρχείων, εκβιασμούς και άλλες παράνομες πράξεις.

Τού Θράσου Αβραάμ

Ένας από τους σκοπούς των πρώην εκδότη των Αιολικών Νέων ήταν να πιεστούν μ αυτά τα δημοσιεύματα οι απολυμένοι υπάλληλοι του και να σταματήσουν την διεκδίκηση των νομίμων αποζημιώσεων τους.
Αποζημιώσεις που μέχρι και σήμερα δεν τις έχει καταβάλει.

Η δικαστική αυτή απόφαση του Εφετείου είναι μια σημαντική νίκη γι αυτούς που δεν έσκυψαν και όσους συνεχίζουν να μην σκύβουν το κεφάλι.

vathikokkino

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.