Μαθηματα ήθους στα θρασίμια

Ο λόγος δεν μας βοηθά μονάχα να αποκρυπτογραφήσουμε την λέξη, μα και τον κόσμο. Literature help us to understand not just the word but the World.

Σύμφωνα με το περίφημο λογοπαίγνιο των Freire και Macedo που θυμίζει την πολιτική χρήση της γραφής και της γλώσσας… Στην Ελλάδα της φοβικής, απολίτικης, ηθικοπλαστικής πολιτικής ρητορικής (στην τελευταία συμμετέχουν εδώ που τα λέμε με διαφορετικό τρόπο όλοι) το θυμόμαστε εξαιρετικά συχνά κι η τελευταία βδομάδα δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση.

Την 28η κάποιοι εκνευρίστηκαν που ακούστηκε ο Ύμνος του ΕΑΜ που επίτηδες τον μπέρδεψαν με τον μεταγενέστερο ΔΣΕ για να μην αναγκαστούν να μιλήσουν (και) για τις δικές τους ευθύνες στην τότε δημιουργία του, δεν εκνευρίστηκαν όμως από το «Τρέμει η Γη περνούν οι Αετοί» της φασιστικής ΕΟΝ που ακούστηκε από μαθητές στη Αγ. Βαρβάρα.

Tής Ελένη Καρασαββίδου

Χθες «Θρασίμια που δεν έχουν καμία αγωγή από τις οικογένειες τους» απεκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς τους φοιτητές που (με απαράδεκτο τρόπο) διέκοψαν την σύγκλητο του ΕΚΠΑ. Αντί πολιτικής κριτικής (που δεν θα συνέφερε ούτε τον ίδιο) και πάλι χρήση της πιο κυνικής ηθικολογίας με επιστροφή σε οικογενειακές αξίες, κακούς με κακές προθέσεις, επικλήσεις ήθους. Κι αυτά από τον… γενναίο που απέλυσε έναν άνθρωπο (με οικογένεια από πίσω) που έπιασε τον κανακάρη του να κλέβει σε γραπτό. Είναι που δίνουν μαθήματα ήθους στα παιδιά τους όταν οι άλλοι όχι, κατάλαβες;; Και τι κατάλαβες που κατάλαβες;; Είθε κάποτε να το καταλάβουν αυτοί που (ως συνήθως και όπου γης) πουλάνε ηθική για μεταξωτές κορδέλες. Και αυτές μετά τις ξεπουλάνε μια χαρά!

tvxs

Advertisements
This entry was posted in Αρθρα and tagged . Bookmark the permalink.