Φυλακίστηκαν επειδή εμφανίζονται σε βίντεο γάμου ομόφυλου ζευγαριού

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκαν οκτώ άνδρες με την κατηγορία της «εξώθησης σε ακολασία» και της «προσβολής της δημοσίας αιδούς», καθώς εμφανίζονται σε βίντεο ενός γάμου ομοφυλόφιλων, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι οκτώ άνδρες καταδικάστηκαν με την μέγιστη ποινή που προβλέπει ο νόμος στην Αίγυπτο για αυτές τις υποθέσεις. Σύμφωνα με το Al Jazeera το βίντεο γυρίστηκε πάνω σε ένα ποταμόπλοιο στο Νείλο κατά τη διάρκεια ενός γάμου ομοφυλόφιλων και σε αυτό εμφανίζονται δύο άνδρες, περιτριγυρισμένοι από φίλους, να φιλιούνται και να ανταλλάσσουν δαχτυλίδια κόβοντας την γαμήλια τούρτα τους.

Σημειώνεται πως η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται ρητώς από το Αιγυπτιακό δίκαιο, οπότε οι οκτώ άνδρες που συνελήφθησαν κατηγορήθηκαν πως «παραβίασαν τα χρηστά ήθη». Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Αιγύπτου ανέφερε τον Σεπτέμβριο, μετά τη σύλληψη των οκτώ κατηγορουμένων, πως πρόκειται για ένα βίντεο που «προσβάλει τον Θεό» και τα «δημόσια ήθη».

Η απόφαση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο μεταξύ αυτών και των συγγενών των κατηγορουμένων, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί μέσα σε ένα κλουβί στην αίθουσα δικαστηρίου. Και οι οκτώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε πως το δικαστήριο υπέκυψε στις «πιέσεις της κοινής γνώμης».

tvxs.gr

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged . Bookmark the permalink.