Ντίμα Σαουάχρα: η πιο νεαρή Παλαιστίνια κρατούμενη

Η κρατούμενη Ντίμα Μουχάμαντ Άλι Σαουάχρα, που δεν έχει συμπληρώσει τα 17 της, από το Τζαμπάλ Αλ Μουκάμπιρ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, κρατείται ακόμα στη Χασαρόν, μια ισραηλινή φυλακή για τις Παλαιστίνιες κρατούμενες, και είναι η νεαρότερη κρατούμενη στις ισραηλινές φυλακές.

Ντίμα Σαουάχρα

Από τότε που συνελήφθη στις 3/1/2014, στερείται τη συνέχιση της εκπαίδευσής της στο λύκειο, και όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, εκτός από το όνειρο για αποκατάσταση της ελευθερίας της και για επιστροφή στην οικογένειά της που αποτελείται από 14 μέλη, πέρα από τους γονείς της.

Με πόνο ο πατέρας της κρατούμενης εξέφρασε στο Κέντρο Αχράρ για τις Μελέτες για τους Κρατούμενους και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την ανησυχία της οικογένειάς του για τη μοίρα της νεαρής κόρης τους, αποκαλώντας την «τραγωδία», ιδιαίτερα επειδή η κόρη τους είναι ακόμα πολύ νέα. Επιπλέον, η οικογένεια έλαβε πρόσφατα μια διαταγή κατεδάφισης του σπιτιού τους στο Τζαμπάλ Αλ Μουκάμπιρ, από τις Ισραηλινές Αρχές Κατοχής.

Ο λόγος για τη σύλληψη

Νωρίτερα φέτος, οι Ισραηλινές Αρχές Κατοχής κατηγόρησαν την Ντίμα ότι προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη σε ένα σοκάκι στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, και ξυλοκοπήθηκε σοβαρά από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, έκτοτε κρατείται και αργότερα καταδικάστηκε να παραμείνει 18 μήνες πίσω από τα σίδερα.

Η κρατούμενη, μαζί με άλλες 16 μεγαλύτερες κρατούμενες, υποφέρει από σκληρές συνθήκες στις ισραηλινές φυλακές∙ της λείπει η συμπόνια της μητέρας της και στις μεγαλύτερες κρατούμενες λείπουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Στερούνται τα πιο απλά δικαιώματα όπως τις επισκέψεις των συγγενών και την ιατρική φροντίδα, σε μια προσπάθεια των Ισραηλινών Αρχών Κατοχής να υπονομεύσουν το υψηλό ηθικό τους.

Από τη μεριά του, ο Φουάντ Χουφάς, διευθυντής του Κέντρου Αχράρ, υπογράμμισε ότι οι κρατούμενες εκτίθενται σε σκληρές συνθήκες φυλάκισης. Έκανε έκκληση σε όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να πιέσουν την κατοχή να αποφυλακίσει αυτές τις κρατούμενες και να αναδείξουν τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις.

intifada.gr

Advertisements
This entry was posted in Αποκαλύψεις-Αρθρα, Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged , . Bookmark the permalink.