Αναβολή για τις 8 Μάη 2015 η δίκη Δ. Κουκούτση για τη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος Π. Κωνσταντίνου

Δεν πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, κατά του Δημήτρη Κουκούτση, βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, μετά την προσκόμιση δικαιολογητικού για ασθένεια

από το δικηγόρο του.Ο Κουκούτσης κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση αφού δύο μέρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησε στις 24 Αυγούστου 2012 με προπηλακισμούς και χτυπήματα σε βάρος αντιπροσωπείας του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που επισκέφθηκε τη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Ε.Μεϊμαράκη εξέδωσε ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη και χαρακτηρίζοντας τον Π.Κωνσταντίνου «εμπρηστή δολοφόνο της Μαρφίν και όχι μόνο.»

Στη δίκη παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.

Δεν θα επιτρέψουμε να παραγραφεί η συκοφαντική δυσφήμηση και η στοχοποίηση σε βάρος του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, πράξη που πήγαινε χέρι-χέρι με τη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δέκα μέρες πριν την επίθεση δήλωνε στις Θερμοπύλες:

«Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα (στη Βουλή). Αισθανόμαστε μια σιχασιά και μία αηδία. Αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου…».

Η δίκη δεν θα είχε προχωρήσει αν δεν μεσολαβούσε η θυσία του Παύλου Φύσσα και το ξέσπασμα του αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή.

Η νέα δίκη ορίστηκε για τις 8 Μάη 2015.

antiracismfascism

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.