Περιστέρι: Εδώ ο κόσμος πνίγεται και οι αρμόδιοι χτενίζονται…

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ προχωρά σε περιοδείες στις γειτονιές του Περιστερίου. Στην ανακοίνωση καλεί άμεσα όλους τους αρμόδιους από δήμο, περιφέρεια και υπουργεία, να σπεύσουν και να κινητοποιήσουν όλες τις υπηρεσίες προς βοήθεια των πληγέντων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ …
Έργα βιτρίνας – πάρτι μεγαλοεργολάβων σε δήμο & περιφέρεια. Από ουσία μηδέν.
Έχουν ΒΡΑΧΝΙΑΣΕΙ τόσα χρόνια να ζητούν οι κάτοικοι έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ρουπάκι, στην Τσαλαβούτα και σε πολλές άλλες γειτονιές.
Δυστυχώς όμως δήμος & περιφέρεια τόσα χρόνια έχουν άλλες προτεραιότητες …
– Δήμος : πάνω από 1 εκ για την πολλοστή ανάπλαση της πρώτης παιδικής χαράς στο κέντρο, κοντά 1 εκ ευρώ για συνθετικούς χλοοτάπητες αρσε δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα, έργα βιτρίνας μόνο στο κέντρο του Περιστερίου, κλπ, κλπ …
– Περιφέρεια : “πακέτο” δεκάδων εκ. ευρώ για έργα συμφερόντων Μελισσανίδη – Αλαφούζου – Μπόμπολα – Λάτση κλπ. Μάλιστα, και η νέα διοίκηση Δούρου μόλις προχθές ενέκρινε σχεδόν αυτούσιο τον προϋπολογισμό του Σγουρού !
Το αποτέλεσμα : μέρες του ’63 ζήσαμε χθες στο Περιστέρι. Πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, κόποι μιας ζωής στον δρόμο. Κόσμος σε απελπισία, 51 χρόνια πίσω … Τεράστιες οι καταστροφές στο Ρουπάκι, αλλά και στην Πελασγίας, και στα Εκατόδεντρα, και στην Γιαννιτσών, και σε άλλες γειτονιές.
Κοκορομαχίες στα κανάλια για τις ευθύνες. Μάλιστα ο “άνεργος δημοσιογράφος” υπουργός Ντινόπουλος έφτασε στο σημείο να “ενοχοποιήσει” τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκυβερνάει σήμερα …

Οι αρμόδιοι του δήμου, της περιφέρειας & των υπουργείων ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ως στοιχειώδη ένδειξη επανόρθωσης.

  • Δωρεάν φιλοξενία των πλημμυροπαθών με αξιοπρεπείς συνθήκες
    – Πλήρεις αποζημιώσεις για σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, οικοσκευές και εγκαταστάσεις θέρμανσης κλπ που καταστράφηκαν
    – Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη για όλους τους πληγέντες.
    – Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην έχουμε νέες καταστροφές.
    – Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα των επιτροπών αγώνα κατοίκων που έχουν ήδη κατατεθεί στον δήμο.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

pandiera

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.