Μια Συμμορία Ολλανδών Μηχανόβιων Πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Τρεις Ολλανδοί μηχανόβιοι από την ομάδα No Surrender ταξίδεψαν μέχρι το Βόρειο Ιράκ για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Φωτογραφίες τους έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τους τρεις πρώην στρατιωτικούς να έχουν πάρει το μέρος των Κούρδων. Μια εκ των φωτογραφιών μάλιστα, δείχνει έναν από τους Ολλανδούς να σχηματίζει το σήμα της νίκης μέσα σε ένα καταφύγιο. Η παρουσία τους κοντά στην Μοσούλη έχει πλέον επιβεβαιωθεί.

Η λεζάντα του tweet γράφει πως ο «Ron από την Ολλανδία είναι πλέον με τους Κούρδους που προσπαθούν να εξοντώσουν τα τρωκτικά του ISIS».

Στο μεταξύ, η Ολλανδική κυβέρνηση, απατώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν οι τρεις άντρες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις όταν επιστρέψουν, επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα Wim de Bruin δήλωσε σχετικά στο AFP: «Το να γίνεσαι μέλος μιας ξένης ένοπλης δύναμης στο παρελθόν τιμωρούνταν, αλλά πλέον δεν είναι κάτι που ισχύει. Απλά δεν μπορείς να εναντιωθείς στην Ολλανδία».

Το να συμμετέχεις σε τρομοκρατικές ενέργειες, ή το να γίνεσαι μέλος ομάδων που έχουν οριστεί ως τρομοκρατικές, όπως για παράδειγμα το Ισλαμικό Κράτος, θεωρείται παράνομο στην Ολλανδία. «Ακόμα και το να σχεδιάζεις να το κάνεις επιφέρει τιμωρίες και ποινές», σχολίασε ο de Bruin.

To ίδιο βέβαια ισχύει και για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Ολλανδία, όσο και από άλλες χώρες.

vice

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged . Bookmark the permalink.