Σύσκεψη σωματείων-φοιτητών σήμερα και στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΕΚΠΑ

Ύστερα από τη συνεχιζόμενη αυταρχική στάση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, το κλείδωμα των εργαζομένων και το λοκ – άουτ στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, καθώς και τις προκλήσεις των «αγανακτησμένων»,το σωματείο των εργαζομένων του Πανεπιστημίου καλεί σε σύσκεψη φοιτητές και σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σήμερα στις 6μ.μ.

Το σωματείο κήρυξε στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και καλεί σε συγκέντρωση στα προπύλαια στις 12
Κάλεσμα σε σύσκεψη

Την Παρασκευή, 17/10, στις 6μ.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 6ος όροφος, αίθουσα ΔΣ) καλούμε σε σύσκεψη εργαζόμενους και σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και φοιτητές και συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ, για τα αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά, αυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβάλλει τόσο στους εργαζόμενούς του, όσο και στους φοιτητές του.
Δε θα επιτρέψουμε ούτε να εγκαθιδρυθεί ούτε να αποτελέσει πρότυπο για εργοδοσίες και Διοικήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ η στρατηγική της Διοίκησης του ΕΚΠΑ.
Το λοκ-άουτ στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, το κλείδωμα των εργαζομένων μέσα σ’ αυτό, η συνεχής χρήση των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάπνιξη κάθε φωνής διαμαρτυρίας, η καταστρατήγηση ελευθεριών και δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών δε θα περάσουν σε κανέναν εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο.
Τη Δευτέρα, 20/10, από τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου προχωράμε σε στάση εργασίας και στις 12.00 σε κινητοποίηση στα Προπύλαια.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Ζαχαρίας Τριγάζης Μαρλέν Λογοθέτη

pandiera

This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.