Πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ πολεμούν μαζί με τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Το ότι το καθεστώς της Αγκυρας έχει ενισχύσει τους ισλαμοφασίστες του ISIS με κάθε τρόπο το γνωρίζαμε. Αλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί νταλίκες γεμάτες οπλισμό τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας προωθούσαν στον ISIS. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό μπορείτε να το διαβάσετε σε ένα κείμενο που υπογράφει ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογκάν.

Η σημερινή αποκάλυψη δίνει και μια άλλη διάσταση στην βοήθεια του Τουρκικού καθεστώτος στο ISIS. Πέρα δηλαδή απ’ ότι εξοπλίζει τους ισλαμοφασίστες -κάτι που έχει παραδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν- οι φωτογραφίες από τις ταυτότητες τριών πρακτόρων της ΜΙΤ που πολεμούσαν στο πλευρό των τζιχαντιστών και σκοτώθηκαν από κούρδους μαχητές,, αφήνει το καθεστώς της Αγκυρας εντελώς εκτεθειμένο.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ οι τζιχαντιστές τις δυο τελευταίες μέρες έχουν σοβαρές απώλειες στις μάχες που δίνονται στο Κομπάνι και έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από ορισμένα τμήματα της πόλης που είχαν στην κατοχή τους.

Ένα βίντεο με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζ αφιερωμένο στις μαχήτριες κούρδισες που γράφουν σελίδες ηρωισμού στο Κομπάνι.

Σερχάτ Ντενίζ, Κούρδος δημοσιογράφος: «Το Κομπάνι είναι η Κομμούνα του 21ου αιώνα και δεν θα πέσει»

Καλά νέα από το μέτωπο των μαχών στο Κομπάνι μετέδωσε σήμερα στο Κόκκινο 93.4 ο Κούρδος δημοσιογράφος Σερχάτ Ντενίζ.

Όπως είπε οι Κούρδοι μαχητές κατέλαβαν και νέες θέσεις που είχαν οι Τζιχαντιστές, ότι το ηθικό των υπερασπιστών της πόλης είναι υψηλό και πως δεν υπάρχει περίπτωση η πόλη να πέσει στα χέρια τους.
Ο Σερχάτ Ντενίζ μιλάει επίσης και για την ιδιαίτερη διοίκηση που υπάρχει στην πόλη, με λαϊκές συνελεύσεις, λαϊκή πολιτοφυλακή και αυτοοργάνωση σε όλους τους τομείς αλλά και αναδιανομή της γης, στοιχεία που έχουν οδηγήσει τούρκους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν από κοντά τις εξελίξεις να μιλάνε για το Κομπάνι ως την Κομμούνα του 21ου αιώνα.

tsak-giorgis

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged . Bookmark the permalink.