Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και σχολικά για το σχολείο «Be the Miracle» το Σάββατο στο Γκάζι

andreas-papamimikos_2Το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 19:00, η πρωτοβουλία «Δεν Ξεχνάμε» δίνει ραντεβού με τους συμπολίτες της έξω από το μετρό Κεραμεικός στο Γκάζι και συγκεντρώνει τρόφιμα και σχολικά είδη για την υποστήριξη των παιδιών του «Κέντρου Αρρούπε – Be the Miracle».
Το κέντρο αυτό βρίσκεται στις ξεχασμένες από το κράτος περιοχές της πόλης, κάπου ανάμεσα στο σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Βικτωρίας (Μιχαήλ Βόδα 28 & Σμύρνης 27).

Το «Be the Miracle», είναι ένας χώρος για παιδιά από διάφορες εθνότητες, θρησκείες και με πολλά κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Τα παιδιά φροντίζονται, σιτίζονται, επιμορφώνονται και μετά με την βοήθεια εθελοντών διαβάζουν τα μαθήματα τους. Όπως λένε οι εθελοντές: «Η όλη προσπάθεια έχει ως σκοπό να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός και ότι η γνώση, τα όνειρα και οι αξίες είναι ίδια για όλους. Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν θαύματα, εμείς απλά τους λέμε πως είμαστε τα θαύματα….»

Για την υποστήριξη της λειτουργίας του σχολείου το Σάββατο στο Γκάζι συγκεντρώνουμε:

• Τρόφιμα: Κυρίως μακράς διαρκείας. Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια. Δεκτά γίνονται επίσης σε μικρότερες ποσότητες σε λάδι, τυρί, κρέας, ψαροκροκέτες, λαχανικά και φρούτα.

• Σχολικά είδη: Τετράδια, μολύβια, κυρομπογιές, Α4 κόλλες, μαρκαδόρους κα.

Το Σάββατο στις 18 Οκτώβρη συγκεντρώνουμε κάτι παραπάνω από τρόφιμα και σχολικά. Συγκεντρώνουμε ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Η συγκέντρωση αυτή θα διανθιστεί με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, γνωστών και αγνώστων καλλιτεχνών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας διαδικτυακά στο denksexname@gmail.com

Η δράση στο facebook

Βίντεο με τις δράσεις του “Be the Miracle”

Σελίδα του “Be the Miracle” στο Facebook
bethemiraclemanresa

Σελίδα του «Δεν Ξεχνάμε στο Facebook»
denksexname
left.gr

This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.