Συγκέντρωση για τον αγωνιζόμενο λαό του Κομπάνι σήμερα

syria--2-thumb-large1413176357Διεθνή Σε συγκέντρωση υπέρ του αγωνιζόμενου λαού της πόλης Κομπάνι καλούν οι Κουρδικές οργανώσεις στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Φόβους για σφαγή στην περιοχή από τον γγ του ΟΗΕ Μετά την συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Κούρδους της Συρίας που δίνουν έναν άνισο αγώνα με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να υπερασπιστούν το Κομπάνι, θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στο μεταξύ, φόβους για το ενδεχόμενο να ακολουθήσει σφαγή αμάχων στο Κομπάνι, εκφράζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Την Κυριακή, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης των δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας, ο Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε έκκληση «σε όλες τις πλευρές να ορθώσουν το ανάστημά τους προκειμένου να εμποδίσουν μία σφαγή αμάχων στο Κομπάνι».

Για τραγωδία κάνει λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος ωστόσο υποβαθμίζει τη δράση του ΙΚ στη Συρία και δίνει έμφαση στη δράση του στο Ιράκ.

Παράλληλα, η Τουρκία η οποία συνεχίζει και κρατά κλειστά τα σύνορά της, επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει να εκπαιδεύει στρατιωτικά τη μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία.

Ο κίνδυνος να πέσει το Κομπάνι στα χέρια των τζιχαντιστών είναι πλέον ορατός, καθώς ελέγχουν το 40% της πόλης κι ενισχύουν συνεχώς τις θέσεις τους.

«Χωρίς μπότα στο έδαφος, οι τζιχαντιστές δεν ηττώνται» -Την κατάσταση στο Κομπάνι, το «παιχνίδι» της Άγκυρας, τις διαφορετικές διαθέσεις που τρέφει το τουρκικό καθεστώς για τους Κούρδους της Συρίας και για εκείνους του Ιράκ ανέλυσε, μιλώντας στο «Κόκκινο», ο Αλέξανδρος Κούτσης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
stokokkino.gr

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.