Συνελήφθη χρυσαυγίτης δικηγόρος υπεξαίρεση χρημάτων

161807-xathess-300x154Ένας 40χρονος δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη με την κατηγορία ότι εκταμίευε δήθεν για λογαριασμό πελατών του χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά τα οποία καρπωνόταν.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 40χρονος κατηγορούμενος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αλλά και της χρυσαυγίτικης Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και μετά την σε βάρος του άσκηση της προβλεπόμενης ποινικής δίωξης αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος δικηγόρος, εκμεταλλευόμενος την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν χρηματικά ποσά που είχαν καταθέσει υπόδικοι πελάτες του στο στάδιο της ποινικής προδικασίας (χρηματικές εγγυήσεις, κατασχέσεις), παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο ώστε να φαίνεται ότι αυτές επιβάλλουν την επιστροφή των παραπάνω ποσών προς τους κατηγορουμένους. Ακολούθως, φέρεται ότι συνέτασσε πλαστά πληρεξούσια, ενώ χρησιμοποιώντας σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανιζόταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εισπράττοντας τα χρήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σφραγίδες που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δράση του, πλήθος παραποιημένων εγγράφων κι ένα αεροβόλο πιστόλι. Συνολικά απέσπασε παράνομα 11.565 ευρώ.

Ο χρυσαυγίτης δικηγόρος είχε καταγγελθεί ότι πρωταγωνίστησε στα επεισόδια που έγιναν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου την ημέρα που οι χρυσαυγίτες δικηγόροι κατέθεσαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τους. Συγκεκριμένα σε βίντεο που αναρτήθηκε εμφανίζεται να γρονθοκοπεί συνάδερφό του που ήταν στα γραφεία του συλλόγου για να διαμαρτυρηθεί.

*Φωτογραφία: seleo.gr

tvxs.gr

This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.