Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Αντώνη Σταμπούλο

3333Σε απεργία πείνας και δίψας κατέβηκε από χτες (6 Οκτώβρη) ο αναρχικός αγωνιστής Αντώνης Σταμπούλος, διαμηνύοντας ότι δε δέχεται τη μεταγωγή του σε οποιαδήποτε άλλη φυλακή, εκτός από τον Κορυδαλλό, όπου ο εισαγγελέας διέταξε να μεταχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη χτες. Τα αστικά μέσα παραπληροφόρησης ήταν έτοιμα για την απευθείας μετάδοση ενός ακόμη τρομο-σόου μεταγωγής πολιτικού κρατούμενου. Είχαν στήσει συνεργεία έξω από τη ΓΑΔΑ και έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, αφού η εντολή του εισαγγελέα ήταν να μεταχθεί ο Α. Σταμπούλος στον Κορυδαλλό.

Η μεταγωγή, όμως, δεν έγινε παρά το απόγευμα και όχι στον Κορυδαλλό αλλά στο Μεταγωγών, με προφανή στόχο τη μεταγωγή του την επομένη σε άλλη φυλακή.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, η οποία, για μια ακόμη φορά, υπερσκελίζει την ίδια την αστική Δικαιοσύνη και θέλει να επιβάλει τη δική της θέληση. Το έχει ξαναεπιχειρήσει, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού, όταν προσπάθησε να αποτρέψει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ακυρώνοντας απόφαση που είχε πάρει δικαστήριο του Πειραιά.

Στην περίπτωση του Αντώνη Σταμπούλου οι στόχοι, όπως γράφει και ο ίδιος, είναι διάφανοι. Θέλουν να τον μεταφέρουν σε κάποια απομακρυσμένη φυλακή, για να τον απομονώσουν από την οικογένειά του, αλλά και να εμποδίσουν τη συνεργασία με τη συνήγορό του ενόψει της συνεχιζόμενης ανάκρισης. Θέλουν το μονοπώλιο

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας και δίψας Αντώνη Σταμπούλο και απαιτούμε να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τη δήλωση για την έναρξη της απεργίας πείνας και δίψας, που έκανε χτες το βράδυ ο Α. Σταμπούλος.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟ

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, έξι μέρες μετά, και το κλίμα της τρομολαγνείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε λέει να κοπάσει. Μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς από πίσω είναι σαφές ότι βρίσκεται «αντιτρομοκρατικός» δάκτυλος.

Από την πρώτη στιγμή δημοσιοποιούν προς τους δημοσιογράφους «ευρήματα» -γι’ αυτούς στοιχεία ενοχής- που δεν περιλαμβάνονται καν στην δικογραφία. Για παράδειγμα το περίφημο μπλοκάκι με τους δύσκολους «κωδικούς» τους οποίους η Κατεχάκη –λέει- προσπαθεί να σπάσει… ταπερ, καλ, ποδήλατα, που θα βλέπουν στον ύπνο τους για πολύ καιρό, προσπαθώντας να ξετρυπώσουν το «μυστήριο».

Η πραγματικότητα είναι ότι, ο μόνος σκοπός τους είναι να γίνεται θόρυβος, ώστε να γίνει πιο εύκολη η εξόντωση μου.

Τα σενάρια δεν έχουν τέλος, όπως οι «βόμβες» ασετιλίνης με οξυγόνο που ακόμη και ο πυροτεχνουργός τους είπε ότι δεν συνδυάζονται με εκρηκτικά, παρόλα αυτά, κάνουν εντύπωση κι αυτό αρκεί.

Εγινα ηγετικό στέλεχος του ΕΑ, ληστής στην Κλειτορία, διάδοχος του Λάμπρου Φούντα, η καταζητούμενη αναρχική συντρόφισσα Πόλα Ρούπα με το παιδί της αναγνωρίστηκε να με περιμένει -λέει- καθισμένη αμέριμνα στα σκαλοπάτια της Καλλιφρονά, σύμφωνα πάντα με βάσιμες μαρτυρίες επίδοξων ρουφιάνων και γελοίων τύπων όπως εκείνου του γείτονα στο πατρικό μου που είπε ότι άκουγε εκρήξεις από το υπόγειο του σπιτιού!

Εχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε που είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες που με τις βλακείες που ξεστομίζουν ή ακόμη χειρότερα που τους βάζουν να παπαγαλίζουν, βοηθάνε στο κλίμα της τρομοϋστερίας που το κράτος έντεχνα καλλιεργεί από την πρώτη στιγμή που με απήγαγαν.

Ακόμη και ο Μαρινάκης –λέει– θορυβήθηκε από τα σενάρια «στοχοποίησης» και κινητοποίησε μερίδα φιλάθλων να ζητήσουν το λόγο από το Σκάι γιατί θεωρούν ότι λόγω της θέσης του Σκάι οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τον πρόεδρό τους. Και έρχονται τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής να έχουν κάνει πρώτα από όλα κάτι τέτοιους μεγαλοκαρχαρίες να χάνουν τον ύπνο τους αυτές τις μέρες.

Θα ήταν αλήθεια φοβερή κωμωδία να μαζέψουμε όλα αυτά που ειπώθηκαν για την υπόθεση μου, ωστόσο το αστείο σταματάει και το πράγμα σοβαρεύει όταν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά αποτελούν μια συντονισμένη στρατηγική του κράτους απέναντι σ’ όσους του μπαίνουν στο μάτι.

Έδωσα μάχη στην αντιτρομοκρατική για να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και θα συνεχίσω να το κάνω κι από το Μεταγωγών που με μετέφεραν απόψε.

Παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, το γεγονός ότι με έφεραν εδώ αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου, αφού ξέρουν ότι πολιτικά υπερασπίζομαι τη θέση μου ακόμη κι αν με στείλουν στη Σιβηρία, αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο για τη δυσχέρανση του έργου της συνηγόρου.

Δεν θα αφήσω την αλητεία της αντιτρομοκρατικής και των πολιτικών προϊστάμενών της να τσακίσει τους δικούς μου ανθρώπους.

Και γι’ αυτό πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό, κοντά στην οικογένειά μου και τη συνήγορο.

Δηλώνω λοιπόν ότι από τώρα ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας!

Κι από δω που είμαι προειδοποιώ, ότι δεν πρόκειται να με πάρουν παρά μόνο σηκωτό .

Μεταγωγών
6-10-2014

Αντώνης Σταμπούλος

tsak-giorgis

Σχόλιο Liberation14:

Αιφνίδια ο Αντώνης Σταμπούλος μεταφέρθηκε μέ  άκρα μυστικότητα στίς φυλακές της Λάρισας

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.