Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό

10675618_724094750979466_4215639724788325913_nΦίλοι Έλληνες, ζητάμε την συμπαράστασή σας προς το πολύπαθο Κομπάνι.
Οι Κούρδοι του Ροζαβά στο Κουρδιστάν της Συρίας, στην πόλη Kobanê ή Kobanî (Κομπάνι)
Το Κομπάνι, κινδυνεύει περικυκλωμένο εδώ και είκοσι τρεις ημέρες, από την σουνιτική φανατική εγκληματική οργάνωση ISIS. Στην πόλη των περίπου 50.000 κατοίκων -Κούρδοι σχεδόν στο σύνολο- διεξάγονται σποραδικές οδομαχίες πλέον σήμερα.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ανθρώπινα πτώματα, συνέπεια των μαχών. Η ζωή των αμάχων είναι στην κόψη του ξυραφιού.
Οι μαχητές Κούρδισσες και Κούρδοι στην πόλη, με ελάχιστες δυνατότητες πολεμούν για να κρατήσουν το Κομπάνι ζωντανό.
Από φόβο, από την ευρύτερη περιοχή, περισσότεροι από 150,000 κάτοικοι πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας. Σκοπός της φανατικής οργάνωσης είναι να εμποδίσει την ελευθερία του Κουρδιστάν.
Παλαιότερα, ο Χαφέζ ελ Ασάντ ασκούσε πιέσεις στους Κούρδους της Συρίας στην πόλη Κομπάνι και πολλές άλλες περιοχές , με απώτερο σκοπό να εκδιωχθούν χιλιάδες Κούρδοι, σε μια βίαιη ανταλλαγή πληθυσμών και έκανε αλλαγή στα ονόματα της περιοχής και πόλης για να σβήσει το κουρδικό στοιχείο. Για παράδειγμα, το Κομπάνι έγινε Ayn al-ʿArab, που σημαίνει » Το Μάτι των Αράβων » – τι ειρωνία…

Ο λαός του Κομπάνι πολεμά μέτωπο με μέτωπο, μέσα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την ελευθερία του κουρδικού λαού. Ακόμη μία φορά, «η πολιτισμένη Ευρώπη» και το ΝΑΤΟ, στέκονται θεατές στην γενοκτονία του Κούρδων.

Με την ηρωική αντίσταση των Κούρδων του Ροζαβά στο Κουρδιστάν της Συρίας, στην πόλη Κομπάνι η αντίσταση θα νικήσει… για την ελευθερία και για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν..

Από cemil.turanbazidi

Advertisements
This entry was posted in Αρθρα, Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged , . Bookmark the permalink.