«Σκοτώστε όσους έχουν Έμπολα»

embola1412606017
Ο Τοντ Κίνκανον, μέλος του ακροδεξιού Tea Party στις ΗΠΑ, σε μία κυνική επίδειξη φασισμού, κατέθεσε τη δική του πρόταση για τον Έμπολα:

Με μια σειρά μηνύματα στο Twitter, εξήγησε ότι η αντιμετώπιση του ιού είναι τόσο απλή, όσο η ψυχρή δολοφονία…«Το πρωτόκολλο για θετικό τεστ Έμπολα θα έπρεπε να προβλέπει άμεση εκτέλεση και απολύμανση της περιοχής. Αυτό θα έσωζε ζωές», διαμήνυσε, μεταξύ άλλων ο Κίνκανον, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

todd

Το ανεκδιήγητο μέλος του κόμματος του τσαγιού δεν δίστασε να προτείνει ακόμα και βομβαρδισμό ολόκληρων χωριών με ναπάλμ, για την καταπολέμηση του ιού.

tod1

Σημειώνεται ότι ο ιός Έμπολα έχει σκορπίσει τον θάνατο και τον πανικό κυρίως στη Δυτική Αφρική με πάνω από 3.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Άντονι Μπάνμπουρι, επικεφαλής του ΟΗΕ για το ζήτημα, δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί και το νέο στέλεχος να μπορεί να μεταδίδεται και από τον αέρα.

Πρόσθεσε, πάντως, σε δηλώσεις του στην Telegraph, ότι όλοι εργάζονται σκληρά ώστε να αποτρέψουν τη δραματική εξάπλωση του ιού, σε περίπτωση που μεταλλαχθεί.

«Ποτέ δεν είναι αργά»

Ο Μπάνμπουρι παραδέχτηκε πως η διεθνής κοινότητα άργησε να αντιμετωπίσει την επιδημία, αλλά τόνισε πως «ποτέ δεν είναι αργά» και πως οι γιατροί πρέπει να «χτυπήσουν τον Έμπολα σκληρά» ώστε να χαλιναγωγήσουν τη θανατηφόρα ασθένεια.

thepressproject

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged . Bookmark the permalink.