19χρονη από το Κουρδιστάν έβαλε τέλος στη ζωή της με την τελευταία της σφαίρα για να μην πέσει στα χέρια των Τζιχαντιστών

maxitria

Όταν οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πλησίασαν την 19χρονη Ceylan Ozalp, αυτή για να μην πέσει στα χέρια τους έβαλε τέλος στη ζωή της με την τελευταία της σφαίρα. (Vids)Η 19χρονη Κούρδισσα Ceylan Ozalp πολεμούσε στην κουρδική πόλη Kobani εναντίον των ισλαμιστών της ISIS, όταν περικύκλωσαν αυτήν και τους συναγωνιστές της.
Η νεαρή έχασε όλες τις συντρόφισσές της αλλά συνέχισε να αντιστέκεται.Όταν της τελείωσαν πια τα πυρομαχικά, κράτησε την τελευταία της σφαίρα για την ίδια, ώστε να μην πέσει στα νύχια των Τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με την Bild, ήδη 300 χωριά βρίσκονται στα χέρια των τρομοκρατών. «Το Ι.Κ. προελαύνει προς την πόλη Κομπάνι (Αϊν Αλ Άραμπ στα αραβικά) από το νοτιοανατολικό και το δυτικό μέτωπο απ΄όπου οι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, κύρια κουρδική πολιτοφυλακή) αποσύρθηκαν», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για μάχες μέσα στο Κομπάνι, εάν οι τζιχανιστές καταφέρουν να σπάσουν τις γραμμές του μετώπου που υπερασπίζονται οι YPG έξω από την πόλη.

Εάν σπάσουν αυτό το οχυρό, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μεγάλη συνεχόμενη λωρίδα εδάφους στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

bild

news247

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged . Bookmark the permalink.