Απέραντος σεβασμός στις Κούρδισσες μαχήτριες!

Μπορεί η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να προκαλεί πανικό ακόμα και στη σκέψη, έπειτα από την επέλασή τους στο Ιράκ και τα αποτρόπαια εγκλήματα τους, όμως, υπάρχει μία ομάδα γυναικών που αψηφά τον κίνδυνο και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των εξτρεμιστών.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες Πεσμεργκά που δρουν κατά του Ισλαμικού Κράτους, έχουν πολύτιμη βοήθεια από τις γυναίκες που αφήνουν τις οικογένειές τους για να βρεθούν στο πλάι των υπόλοιπων μαχητών.

Παρότι, παλαιότερα η συμμετοχή τους περιοριζόταν σε εργασίες που αφορούσαν στην περίθαλψη τραυματιών και στην παροχή υπηρεσιών σχετικά με την επικοινωνία και τη διοίκηση, πλέον έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο.

Ένοπλες, αποφασισμένες και με την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευση περνούν στην πρώτη γραμμή και πολεμούν τους εξτρεμιστές.

Μάλιστα, πολλές είναι εκείνες που έχουν στην κατοχή τους πανεπιστημιακά πτυχία, ή έχουν αποφοιτήσει από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μία από αυτές, η Τσελάν Σακουάν, μιλώντας στην ιστοσελίδα Al-Monitor δήλωσε πως οι γυναίκες περνούν από εκπαίδευση με καθημερινές ασκήσεις και προπόνηση από τις έξι το πρωί, έπειτα ακολουθεί η θεωρητική, πολιτική, στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια ειδικά σεμινάρια. Σε πρακτικό επίπεδο, μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα όπλα, ενώ κάθε ομάδα ειδικεύεται σε έναν τύπο οπλισμού.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», δήλωσε η γυναίκα.

Η εικονιζόμενη Ceylan Ozalp ζεί πλέον στις καρδιές των ελεύθερων ανθρώπων. “Έφυγε” υπερασπιζόμενη την κουρδική πόλη Kobani 

Γιατί οι ισλαμιστές τρέμουν μήπως σκοτωθούν από γυναίκα

Ούτε οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ούτε οι γαλλικέςχ και βρετανικές αποτελούν τον υπ’αριθμόν ένα μεγαλύτερο φόβο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό που τρέμουν περισσότερο από καθετί είναι να χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα, καθώς αυτό θα τους στερήσει τον παράδεισο με τις 72 παρθένες που ονειρεύονται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph οι εξτρεμιστές γνωρίζουν πως η… ανταμοιβή τους για τη θυσία τους θα είναι να πάνε στον παράδεισο όπου θα απολαύσουν τη μεταθανάτιο ζωή δίπλα σε πανέμορφες παρθένες, σύμφωνα με το Κοράνι.

Ωστόσο, αν χάσουν τη ζωή τους από τις «αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, αυτό το όνειρο διαλύεται αμέσως.
Με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών μαχητών, λοιπόν, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών του ΙΚ, ο κίνδυνος να… χάσουν τον παράδεισο είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους πιστεύουν πως θα πάνε στον παράδεισο μόνο αν πέσουν στη μάχη από πυρά ανδρών.

Μάλιστα, υποστήριξε στην New York Post πως οι γυναίκες Πεσμεργκά είναι ικανοποιημένες που εξαιτίας του αγώνα τους έχουν σκοτωθεί πολλοί εξτρεμιστές και άλλοι τόσοι έχουν υποχωρήσει.

Μιά 27χρονη μαχήτρια Πεσμεργκά που δήλωσε, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, πως εκπαιδεύτηκε να κάνει χρήση Καλάσνικοφ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε επίσης πως οι τζιχαντιστές φοβούνται τις γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες στρατιώτες, καθώς «πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν στα χέρια γυναικών».

sxoliastesxwrissynora

Advertisements
This entry was posted in Αρθρα, Ειδησεογραφία-Διεθνή and tagged , . Bookmark the permalink.