Ο Ρωμανός αρνήθηκε το βραβείο για την εισαγωγή σε ΤΕΙ

O κατηγούμενος για τη ληστεία στο Βελβεντό αρνήθηκε για ιδεολογικούς λόγους να πάρει τον έπαινο και το χρηματικό έπαθλο για την εισαγωγή σε ΤΕΙ

Αρνήθηκε να λάβει τον έπαινό του και το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ ένας από τους κρατούμενους που ​πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Πρόκειται για το Νίκο Ρωμανό, ο οποίος δικάζεται για τη ληστεία στο Βελβεντό ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες και για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Παρόντες ήταν οι δυο από τους τέσσερις επιτυχόντες, τους οποίους ο κ. Αθανασίου συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο. Ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του παρέλαβε ο διευθυντής της φυλακής.

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος πέρασε στα ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήμα Υγείας), μέσω του διευθυντή του Σχολείου του, Πέτρου Δαμιανού διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους:«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει»

Ο κ. Αθανασίου επισήμανε: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Απευθυνόμενος προς τους κρατούμενους φοιτητές, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για τη σπουδαία αυτή επιτυχία σας. Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις κακές στιγμές του παρελθόντος και να ανοίξει δρόμους σε νέους ορίζοντες. Η φυλακή πέραν του σωφρονιστικού χαρακτήρα της έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή περάσατε στην παραβατικότητα δε λέει τίποτα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κάποιο παράπτωμα.»

Ο κ. Αθανασίου εξήρε το έργο του διευθυντή του Σχολείου Πέτρου Δαμιανού, του εκπαιδευτικού προσωπικού, της διευθύντριας του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης κ. Μαρίνας Μπούκη και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου -όπου απαιτηθεί- να πραγματοποιηθούν μεταγραφές κρατουμένων φοιτητών για να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματά τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές, από τους οποίους ζήτησε να μάθει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Αρκετοί από τους κρατούμενους ζήτησαν τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου(5Χ5), ενώ συζητήθηκε και το θέμα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.

thetoc

Advertisements
This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.