Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών

Αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου του 2015 πήρε στον Άρειο Πάγο η εκδίκαση της προσφυγής του Δημοσίου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο ζητούσε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

O Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει επί της αίτησης του υπουργείου για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες πραγματοποίησαν το βράδυ τής Δευτέρας ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.

Η ΑΔΕΔΥ -που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Δικαιοσύνης με την οποία κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» η αποχή της από τις διαδικασίες αξιολόγησης- θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τον Αρειο Πάγο με αφορμή τη συζήτηση της προσφυγής του Δημοσίου για την υπόθεση των καθαριστριών.

Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε η πληροφορία ότι η εισήγηση του αρεοπαγίτη, Χριστόφορου Κοσμίδη, στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα είναι κατά της επαναπρόσληψης των καθαριστριών.

Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες αυτές θα διαψευστούν και η απόφαση θα δικαιώσει τον, πανευρωπαϊκού βεληνεκούς πλέον, δίκαιο αγώνα των καθαριστριών.

alterthess

Advertisements
This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.