Η EPT3 απέδειξε ότι τα MME δεν ενημερώνουν

Παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες το «πρόγραμμα» της ertopen και της ΕΡΤ3, μέσω Διαδικτύου βέβαια, συνειδητοποιώ πως υπάρχουν δυο χώρες δυο πραγματικότητες, δυο επικαιρότητες. Η «πραγματικότητα» των ιδιωτικών περιφερειακών, ραδιοφωνικών σταθμών και ΝΕΡΙΤ και η πραγματικότητα της κοινωνίας. Καμία σχέση μεταξύ τους, πέρα από τη λυσσαλέα επιχείρηση των ιδιωτικών Μέσων να καταστείλουν την οποιαδήποτε σκέψη αμφισβήτησης προκαλώντας ακόμη και καθημερινά σοκ πανικού για οτιδήποτε περνάει ή σκέφτεται η κυβέρνηση.

Της Ματίνας Παπαχριστούδη – «Δρόμος της Αριστεράς»

Η λειτουργία της ΕΡΤ3, ένα απίστευτο θαύμα που συνεχίζεται επί 15 μήνες εξαιτίας της αποφασιστικότητας και του πάθους μιας ομάδας εργαζομένων, απέδειξε πια με στοιχεία και ντοκουμέντα, πως η κοινωνία δεν ενημερώνεται από τα άλλα Μέσα.

Ο αγώνας στις Σκουριές Χαλκιδικής και το καθεστώς εταιρικής δικτατορίας που έχει εγκαθιδρυθεί εκεί, το μποϊκοτάζ των απεργών της Κόκα Κόλα, ο αγώνας των σχολικών φυλάκων, των γιατρών, των εκπαιδευτικών, οι αλλαγές στην εκπαίδευση, οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, οι αυτοκτονίες οι αντιφασιστικές πορείες στην επέτειο δολοφονίας του φύσσα, οι, τα, … Δεκάδες των δεκάδων γεγονότα, πραγματικότητες της ελληνικής κοινωνίας για τις οποίες τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν χαραμίζουν ούτε λέξη, ούτε πλάνο.
Θα ασχοληθούν με αυτές μόλις γίνουν επικίνδυνες για τα αφεντικά τους. Για να συκοφαντήσουν μια κοινωνική ομάδα, να απειλήσουν πατώντας στο φόβο, να πανικοβάλουν ή να διαστρεβλώσουν. Αυτό που εκπέμπεται, πλέον, από τα Μέσα καμία σχέση δεν έχει με την ενημέρωση, την πληροφόρηση, ακόμη και το σχολιασμό ή τη δημοσιογραφική άποψη.
Είναι ξεκάθαρη προπαγάνδα, κατασκευασμένη μάλιστα από στελέχη και συμβούλους που πράγματι ζουν σε μια διαφορετική πραγματικότητα από την ελληνική κοινωνία,

Ελάχιστα έχει μειωθεί το εισόδημά τους, πολλοί μπορεί να έχουν γίνει και πλουσιότεροι και συναλλάσσονται σε ένα. παράλληλο κόσμο, αποκομμένο από τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Οι ειδήσεις που εκπέμπουν τους ικανοποιούν γιατί μιλάνε για το δικό τους κόσμο, τον οποίο υπερασπίζονται με μανία. Όλους τους άλλους τους θεωρούν εχθρούς.

Στον αντίποδα αυτής της εφιαλτικής λειτουργίας των Μέσων, σαν από θαύμα συνεχίζει να εκπέμπει η ΕΡΤ3 εκεί που μετά το λουκέτο δεκάδες, εκατοντάδες δημοσιογράφοι απελευθερωμένοι από τον ομφάλιο λώρο του κυβερνητικού ελέγχου, παράγουν τηλεοπτικό ενημερωτικό πρόγραμμα δημοσίου συμφέροντος.

Εκεί τα γεγονότα και οι πραγματικότητες της κοινωνίας ακούγονται, προβάλλονται, μεταδίδονται. Με άκρως επαγγελματικό και δημοσιογραφικό τρόπο.
Η ομάδα της ΕΡΤ στην Αθήνα μπορεί και παράγει βίντεο, μοντάρει και στέλνει θέματα και ρεπορτάζ στην ΕΡΤ, στη Θεσσαλονίκη.
Η ειδησεογραφία από όλη την Ελλάδα καλύπτεται επαρκώς από τις κατά τόπους ΕΡΑ που συνεχίζουν το δικό τους, σκληρό αγώνα.

Το μόνο ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν μετά 15 μήνες να μην έχουν συνειδητοποιήσει οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι φορείς πόσο μεγάλο «όπλο» μπορεί να έχουν στα χέρια τους. Το «όπλο» της πραγματικής ενημέρωσης, αυτής που μπορεί να αλλάζει τον κόσμο.

Και ένα σχόλιο απ’ την ίδια εφημερίδα που υπογράφει ο «Ηρόστρατος»

Όταν ξυπνούν οι μαϊντανοί

«Με μια σκληρή επιστολή στην οποία καταγγέλλει ευθέως κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ παραιτήθηκε από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης», διαβάζω και χαίρομαι.
Όχι γιατί ξύπνησε ξαφνικά ο τηλε-μαϊντανός και κατάλαβε πού ακριβώς βρίσκεται και ποια ενημέρωση υπηρετεί, αλλά γιατί όταν βλέπεις τα ποντίκια να εγκαταλείπουν, τρέχοντας, το σκάφος, τότε είσαι απολύτως σίγουρος ότι το σκάφος βυθίζεται.

Η παρέα των διορισμένων στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ που κλαίγεται τώρα για την καταπάτηση κάθε κανόνα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας, δέχτηκε με χαρά την καρέκλα που πάτησε πάνω στο μαύρο της ΕΡΤ και στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να διαλύεται. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν όχι μόνο τα τριάντα τους αργύρια (στην περίπτωση του προέδρου ξεπερνούν τις 4.500 ευρώ) αλλά και την εξουσία που συνοδεύει τη Διοίκηση ενός οργανισμού ο οποίος με απόλυτη αδιαφάνεια διορίζει και μοιράζει εκπομπές σε ημετέρους.

Η κάλυψη της ομιλίας στη ΔΕΘ τους μάρανε, με τόσα που έχουν γίνει…

tsak-giorgis

Advertisements
This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.