Αυτοκτονίες: Ο καπιταλισμός δολοφονεί καθημερινά

Δεν περνάει σχεδόν μέρα που στα «ψιλά» κάποιας εφημερίδας να μην διαβάσουμε μια είδηση που να μας λέει ότι κάποιος συμπολίτης μας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της μιζέριας και της ανέχειας που μας επιβάλλει τούτη η βάρβαρη, απάνθρωπη ταξική πολιτική.

«44χρονος άστεγος αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου», είναι οι ελάχιστες λέξεις που περιγράφουν σήμερα άλλο ένα μεγάλο έγκλημα. Ενα διαρκές έγκλημα του καπιταλισμού και του πολιτικού προσωπικού των πλουτοκρατών συνέπεια του ανηλεούς ταξικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει στην εργατική τάξη, για να βγουν τα μονοπώλια και η κεφαλαιοκράτες αλώβητοι απ’ την καπιταλιστική οικονομική κρίση και όλα τα βάρη της να τα φορτωθούν τα λαϊκά στρώματα.

Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε επιστημονική έρευνα που μας έλεγε ότι στην Ελλάδα κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά τρία χρόνια.
Παράλληλα δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο για εκρηκτική αύξηση των αυτοκτονιών ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να εξακριβωθεί γιατί σύμφωνα με την Σωτηρία Δάλλα, που είναι γιατρός εργαζόμενη στο Ασκληπιείο Βούλας, και έχει 30 χρόνια εμπειρία: «Οι απόπειρες ή οι τελεσθείσες πράξεις αυτοκτονιών από κατάπτωση φαρμάκων καταγράφονται ως δηλητηριάσεις. Μια βουτιά από τον πέμπτο όροφο ως ατύχημα, όπως και ένας απαγχονισμός»!

Και η αύξηση των συμπολιτών μας που γίνονται αυτόχειρες λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης δεν είναι δικό μας φαινόμενο. Ας θυμηθούμε το φαινόμενο της Νότιας Κορέας. Οι «μεταρρυθμίσεις του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου το 1998 άφησαν πίσω τους μια εκρηκτική αύξηση των αυτοκτονιών κατά 45% (!!!) σε σχέση με το 1997. Από τότε μάλιστα καθιερώθηκε και ο διεθνής όρος «IMF SUICIDES», δηλαδή «Αυτοκτονίες λόγω ΔΝΤ».

Στην εφημερίδα που αναφέραμε διαβάζουμε τα τελευταία μηνύματα πολιτών που έγιναν αυτόχειρες, δολοφονημένοι από τις σφαίρες τις φτώχειας και της εξαθλίωσης: Νίκος Τζιανής από Λάρισα: «Ξέρω ότι οι Ελληνες πρέπει να πάψουν να αυτοκτονούν και να βγουν στους δρόμους για να τους διώξουν. Ξέρω ότι αυτοκτονώντας δεν βοηθάω κανέναν, αλλά δεν αντέχω άλλο αυτή την ντροπή. Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι και να τους πνίξει».

Αυτά τα εγκλήματα του καθεστώτος που έχουν μόνο θύματα και ποτέ θύτες δεν θα σταματήσουν ποτέ αν εμείς δεν «δολοφονήσουμε» το πολιτικό σύστημα που μας εξαθλιώνει και κάποιες φορές οδηγεί συμπολίτες μας στον θάνατο.

tsak-giorgis

Advertisements
This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.