Όλοι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τα χέρια των χρυσαυγιτών συμμοριτών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε λαϊκούς αγωνιστές. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά με την αντιδραστική πολιτική της εξέθρεψε και ανέχτηκε τις φασιστικές δυνάμεις, συγκάλυψε και αξιοποίησε την τρομοκρατική δράση τους.

Η αλλαγή πλεύσης το αμέσως επόμενο διάστημα με τις διώξεις μελών και στελεχών της ΧΑ και ο όψιμος «αντιφασιστικός» λόγος της, έχει σαν κύρια επιδίωξη να αναχαιτίσει και να αποσπάσει δυνάμεις από το ακροδεξιό ακροατήριο διευρύνοντας την πολιτική επιρροή της κυβέρνησης στη βάση της «δεξιάς πολυκατοικίας». Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση με το άλλοθι των νεοναζιστών επιδιώκει να εξαφανίσει από την πολιτική επικαιρότητα τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται και που προετοιμάζονται, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και το λαϊκό κίνημα από τους κύριους στόχους πάλης του.

Η Χρυσή Αυγή, παρά το δήθεν «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται στις πλατιές λαϊκές μάζες, στην πράξη συνιστά την πιο σκληρή εφεδρεία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καθεστώτος και των διεθνών ιμπεραλιστικών αντιδραστικών δυνάμεων. Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται ακριβώς πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ντόπιας ολιγαρχίας, η ΕΕ και οι πολεμοκάπηλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Την πραγματική πάλη ενάντια στο φασισμό μόνο ο λαός μπορεί να τη σηκώσει στους ώμους του. Θα απαιτηθεί η πιο πλατιά αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου για το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας και των κάλπικων, αντιδραστικών συνθημάτων της, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των πραγματικών αιτιών που γεννούν και τρέφουν το φασισμό, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Μαζικός και ανυποχώρητος λαϊκός αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που εκθρέφει τις φασιστικές δυνάμεις.

Όλοι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

  • Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00μμ

  • Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 5.00μμ

Σεπτέμβρης 2014

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

tsak-giorgis

Advertisements
This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.