Καθηγητές πανεπιστημίου καταγγέλλουν δημοσιογράφο του Έθνους

Αγανάκτησαν οι καθηγητές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Έθνος, Βίβιαν Μπενέκου καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για «πολλοστή φορά » με τα άρθρα της, δημιουργεί αρνητικό κλίμα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

«Εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ονειρεύεται να κλείσει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών που εδρεύει στη Φλώρινα. Φέτος στα όνειρά της προστέθηκε και το κλείσιμο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος υπηρετεί την «ανάπτυξη» που καλλιεργείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι συμφιλιωμένη με την ανάπτυξη της λασπολογίας, την ανάπτυξη των καταργήσεων και την ανάπτυξη της βαρβαρότητας των απολύσεων» προσθέτει ο Σύλλογος των καθηγητών.

Επιπλέον ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κάνει λόγο για μη τεκμηριωμένο ρεπορτάζ καθώς όπως αναφέρει από τη μία πλευρά «ο αριθμός των υποψηφίων φοιτητών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, κάθε έτος μεγαλώνει. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο έχει ξεπεράσει τα 300 (τριακόσια) άτομα».

Από την άλλη πλευρά προσθέτουν «ο αριθμός των μελών ΔΕΠ που επικαλείται στο άρθρο της δεν ισχύει. Ας φροντίσει να ενημερωθεί για την αύξηση των καθηγητών των δύο Τμημάτων. Πριν να γράφει κάτι ας το τεκμηριώνει πρώτα!».

Μάλιστα προειδοποιούν πως τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές «υπηρετούν την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία δεν «κοιμάται». Μιας κοινωνίας που σήκωσε το ανάστημά της όταν πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση σχεδίαζε το κλείσιμο του Πανεπιστημίου».

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να στείλουν μήνυμα αντίστασης σε όσους στοχεύουν στην απαξίωση του Πανεπιστημίου.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το ρεπορτάζ του Έθνους πριν λίγες ημέρες που διέρρευσε μια λίστα με 49 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και όπως ανέφερε το ρεπορτάζ θα αντιμετωπίσουν την απειλή του «λουκέτου» μετά και την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη έκθεση σύμφωνα με το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως «αυτά τα τμήματα έχουν μπει ήδη στην «black list», με πιθανότερη συνέπεια να μην υπάρχουν στο μηχανογραφικό του 2015″.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία του ρεπορτάζ είναι η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα δεύτερο «σχέδιο Αθηνά» προκειμένου να περικοπούν και άλλα χρήματα από την χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων, χωρίς παιδαγωγικά αλλά με δημοσιονομικά κριτήρια.

alterthess

Advertisements
This entry was posted in Διάφορα and tagged . Bookmark the permalink.