Όταν η αστυνομία αντιμετωπίζει με ντεπόν τη ρατσιστική βία

Άλλη μία μαρτυρία για ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον μετανάστη αλλά και τον ρόλο της αστυνομίας που αποδείχτηκε «μοιραίος» για το θύμα της επίθεσης έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εντός Εκτός Συνόρων», ήταν 12 Οκτωβρίου του 2012 όταν ο23χρονος Χάμεντ Αμπντούν μετανάστης δεύτερης γενιάς από την Αίγυπτο, Νούβιος στην καταγωγή είχε ξεκινήσει από το σπίτι του στη Βούλα για να συναντήσει κάποιον φίλο του πατέρα του που θα κανόνιζε τα έξοδα μετάβασης των γονιών του στη Μέκκα.

Είχε πάνω του, όπως θυμάται 600 δολάρια, όμως δεν έπεσε θύμα κλοπής, αλλά τυφλής ρατσιστικής βίας από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Με όπλα, λοστούς και σκυλιά τού επιτέθηκαν στο τέρμα των τρόλεϊ, στην πλατεία Αττικής, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.

«Ήμουν μέσα στα αίματα. Γυρνούσε το κεφάλι μου, πονούσα και μου έλεγαν να πάρω ντεπόν»

«Έλεγα στους αστυνομικούς που έφθασαν αρκετή ώρα αργότερα, ότι ήταν χρυσαυγίτες, αλλά εκείνοι επέμεναν ότι έπρεπε να κάνω μήνυση κατά αγνώστων και με κρατούσαν στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα αντί να καλέσουν ασθενοφόρο» τονίζει στο «Εντός Εκτός Συνόρων» με πόνο και παράπονο για τις εγχειρήσεις που ακολούθησαν με την ελπίδα να αποκατασταθεί η όρασή του. Οι ελπίδες να βελτιωθεί θα ήταν σήμερα περισσότερες αν είχε διακομιστεί, εγκαίρως, στο νοσοκομείο, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, αι οι δράστες της επίθεσης θα είχαν εντοπιστεί, αν ο φόβος δεν κρατούσε κλειστά τα στόματα των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, στην πλατεία Αττικής πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με την καταγγελία, μια γυναίκα που κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ είπε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, περίμενε να έρθει η αστυνομία» ενώ από μακριά οι περαστικοί έλεγαν: «Κρίμα για αυτά που γίνονται».

Δείτε την μαρτυρία:

Ρεπορτάζ: Μαρία Λίλα, κάμερα: Βασίλης Νούσης

alterthess

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα and tagged . Bookmark the permalink.