Η δυτική Θεσσαλονίκη θέλει πράσινο, ο Σαμαράς φέρνει Mall

Τέλος στα όνειρα των πολιτών για μια μεγάλη περιοχή πρασίνου στη Δυτική Θεσσαλονίκη έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς όταν επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η επόμενη ημέρα της επίσκεψης Σαμαρά αποκαλύπτει το μέλλον του στρατοπέδου. Η κυβέρνηση τεμαχίζει την έκταση και τη δίνει βορά σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα οικοδομεί σχεδόν το 50% του στρατοπέδου.

Ο Α. Σαμαράς έκανε λόγο στην ομιλία του για «αξιοποίηση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά» και τις «αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται για την ευρύτερη περιοχή» και συνέχισε διευκρινίζοντας ότι περιλαμβάνουν αναπλάσεις, εμπορικές και οικιστικές δραστηριότητες, «που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα δώσουν πολύτιμο οξυγόνο στην οικονομία της».

«‘Ανθρακες ο θησαυρός», καθώς φαίνεται πως το πράσινο.. δεν προβλέπεται και στη θέση του φιλέτο-οικόπεδο θα μετατραπεί σε Mall. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα μεγάλο μέρος της έκτασης να γίνει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, με μαγαζιά, κινηματογράφους και πλήρεις δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες το 40% της έκτασης αναμένεται να παραμείνει στον έλεγχο του στρατού όπου και θα κατασκευαστεί οικισμός για τους αξιωματικούς και τα στελέχη του στρατού. Μάλιστα δεν αποκλείεται την έκταση να αναλάβουν εργολάβοι στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα πέρα από τον οικισμό του στρατού, σε μέρος της έκτασης να χτίσουν ένα πρότυπο οικισμό που θα πωληθεί σε ιδιώτες.

Επιπλέον ένα μέρος του οικοπέδου αναμένεται να δοθεί και στην εκκλησία γεγονός που αφήνει ένα μικρό κομμάτι της έκτασης στο Δήμο και στους πολίτες, με άλλα λόγια ένα ψευδεπίγραφο μητροπολιτικό πάρκο. Πρόκειται για το κομμάτι επί της Λαγκάδα με την ταυτόχρονη ανάπλαση των κτιρίων που βρίσκονται σε εκείνο το σημείο.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί κινήσεις και συλλογικότητες που εκφράζουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για πραγματική αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου προς όφελος των πολλών και αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχουμε έντονες αντιδράσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης.

alterthess.gr

 

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Ελλάδα. Bookmark the permalink.