Σκανδαλώδης φοροδιαφυγή γερμανικών εταιρειών καταγγέλλει ο Παπαδημούλης

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σκανδαλώδη φοροδιαφυγή των γερμανικών εταιρειών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, κατέθεσε σήμερα Παρασκευή ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων «φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μέσω της υποτιμολόγησης των εισαγόμενων πολυτελών αυτοκινήτων και της συνεπαγόμενης αποφυγής του φόρου πολυτελείας και μέρους του ΦΠΑ», καθώς επίσης, ότι «το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελλάδας, που έχει ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ήδη καταλογίσει πρόστιμα ύψους 600 εκατ. ευρώ στις γερμανικές εταιρείες BMW, OPEL και MERCEDES».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητάει από την Κομισιόν να επιβεβαιώσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης και να τον ενημερώσει για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές έρευνες.

Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει για τις «πρωτοβουλίες (που) σκοπεύει να πάρει η Κομισιόν στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του φαινομένου των ενδο-ομιλικών συναλλαγών πολυεθνικών εταιρειών».

efsyn.gr

Advertisements
This entry was posted in Αποκαλύψεις-Αρθρα, Ειδησεογραφία-Ελλάδα. Bookmark the permalink.