10406930_699192050135972_8946085072925487033_n

(Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» στις 20 Μαρτίου 1928)

Στην πόλη μας κατοικούν αρκετοί εβραίοι αστοί και εργάτες.Μεταξύ των πρώτων έχει αναπτυχθεί η ιδεολογία του σιωνισμού. Η ιδεολογία αυτή είναι πατριωτική, σωβινιστική. Σκοπός της είναι η αναζωντάνεψη των «παληών» δοξών των εβραίων βασιλιάδων με τη δημιουργία σε μια αραβική χώρα, την Παλαιστίνη, της Εβραϊκής πατρίδας.

Του Γιώργου Αλεξάτου

Η τάση αυτή είναι ολότελα μικροαστική και ουτοπιστική της χειρότερης πάστας, κι αυτό γιατί στην ουσία στις πράξεις τους οι διάφοροι τιτλοφορούμενοι σιωνιστές δε διαφέρουν στο ελάχιστο από τους Πρωτογέρωφ, τους δήμιους των εργαζόμενων λαών. Μιλούν δημαγωγικά για την προστασία και υπεράσπιση του «έθνους», ενώ συμμαχούν με τους ιμπεριαλιστές, γίνονται τυφλά και υπάκουα όργανά τους για το χτύπημα της πλειοψηφίας αυτού του «έθνους» των εργαζόμενων τάξεων.

Όταν οι εργάτες και αγρότες διεξάγουν τον πιο αδυσώπητο αγώνα κατά της εκμετάλλευσης που τους γίνεται, όταν κάνουν τις απελευθερωτικές τους εξεγέρσεις, αυτοί οι πατριώτες σιωνιστές με κάθε μέσο ζητούν να πνίξουν στο αίμα τις κινήσεις αυτές.
Ειδικά οι σιωνιστές είναι οργανέττα του αγγλικού ιμπεριαλισμού και κάθε αστικής τάξης στους διάφορους τόπους που βρίσκονται.

Φυσικό επακόλουθο του γεγονότος αυτού είναι το ότι στις διοικήσεις των σιωνιστικών οργανώσεων σε διεθνή κλίμακα βρίσκονται όλοι οι χρηματιστές και λοιποί κεφαλαιούχοι. Να γιατί συμμαχούν με τους φασίστες επίσης σε διεθνή κλίμακα.

Αυτό το πράγμα δεν είναι καθώς λέμε πιο πάνω μοναδικό σε μια χώρα, είναι παγκόσμιο γεγονός. Αυτό λοιπόν, συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη. Οι σιωνιστές της Μακεδονίας αποτελούν το δεξί χέρι των τμημάτων ασφαλείας και των κρατικών αρχών.

Αποτελούν το χαφιέδικο σώμα στην εβραϊκή μειονότητα. Χάρη στη παγκαλική δικτατορία εγκαθιδρύθηκαν στη διοίκηση της ισραηλιτικής κοινότητας και δεν δέχονται με κανένα τρόπο να κατεβούν. Χτυπούν δεξιά-αριστερά τις οργανώσεις των πλατιών μαζών των μειονοτήτων, φανταζόμενοι πως μ’ αυτό τον τρόπο θα πετύχουν τα εκμεταλλευτικά τους σχέδια.
Οι πλατιές μάζες όμως των εβραίων εργαζομένων, κατάλαβαν καλά το ρόλο που παίζουν οι κ.κ. αυτοί και είδαν πως ο μοναδικός τρόπος διεξόδου από την εθνική πολιτική των καταπιέσεων και τη σημερινή εκμετάλλευση είναι ο επαναστατικός αγώνας μαζύ με το αγωνιζόμενο ελληνικό προλεταριάτο.

Οι μάζες των εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων των Εβραίων ξέρουν πως πρέπει να έχουν σύνδεση μοναχά μ’ αυτό τον αγώνα, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν από τις οργανώσεις των μειονοτήτων τους εβραίους φασίστες, γιατί η κατάστασή των δε θα διορθωθή με την εγκαθίδρυση καμμιάς σιωνιστικής πολιτείας στην Παλαιστίνη, την οποία ασφαλώς θα διοικούν πάλι τα πιστά σκυλλάκια του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού, οι εκμεταλλευτές τους.

Η κατάσταση των εβραϊκών λαϊκών μαζών θα λυθή μόνο με την εγκαθίδρυση της σοβιετικής δημοκρατίας σ’ όλες τις χώρες, όσον οι μειονότητες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις πλειονότητες των λαών.

Θεσσαλονίκη Μάρτης
ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

tsak-giorgis

Advertisements
This entry was posted in Αποκαλύψεις-Αρθρα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s