Στο τηλέφωνο με ένα τζιχαντιστή: «Έχουμε τεράστια δύναμη»

Τηλεφωνική συνομιλία που είχε Ιταλός δημοσιογράφος με εκπρόσωπο των τζιχαντιστών του Ιράκ δημοσιεύει η εφημερίδα Corriere della Sera. Ο Χατζί Οτμάν δηλώνει στον δημοσιογράφο ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα δει τίποτα από τη δύναμη των τζιχαντιστών και μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι Χριστιανοί που εκδιώχθηκαν μπορούν να γυρίσουν πίσω αν ασπαστούν το ισλάμ ή αν πληρώσουν κεφαλικό φόρο.

-Εμπρός, μιλάω με τον Χατζί Οτμάν από το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Μοσούλη;
-Ναι, ποιος είναι;
-Είμαι ένας Ιταλός δημοσιογράφος και τηλεφωνώ από το Ερμπίλ
-Και πώς βρήκατε τον αριθμό μου, ποιος σας τον έδωσε;

-Μου τον έδωσαν χριστιανοί που εκδιώχθηκαν από τη Μοσούλη και τους συνάντησα στις εκκλησίες του Ερμπίλ. Εσείς τους δώσατε τον αριθμό σας όταν περνούσατε από τα σπίτια τους για να τους καθησυχάσετε, προτού τελικά τους διώξετε. Δεν το θυμάστε; Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Οτμάν είναι ο αρμόδιος του «Χαλιφάτου» για τις σχέσεις με τις μη μουσουλμανικές κοινότητες. Οι Χριστιανοί της Μοσούλης υποστηρίζουν ότι τους πρόδωσε. Πρώτα κατέγραψε τα ονόματά τους, τους αριθμούς των τηλεφώνων τους και τις διευθύνσεις των σπιτιών τους. Έκανε δηλαδή μια απογραφή του χριστιανικού πληθυσμού.

Ύστερα τους έδωσε διαβεβαιώσεις και τους ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, ανακοινώθηκε από τα τζαμιά ότι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον προσηλυτισμό τους στο ισλάμ, στην πληρωμή ενός φόρου ή στην εκτέλεσή τους.

Πώς εξηγείτε τις πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες των μαχητών του Χαλιφάτου; Τι επέτρεψε την προέλασή σας στα κουρδικά εδάφη;
-Αυτό δεν είναι τίποτα. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή.
Τι εννοείτε, πόσα όπλα έχετε;
-Μέχρι τώρα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει παρά ελάχιστες από τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε πόσο δυνατοί είμαστε.
Δηλαδή;
-Έχουμε τεράστια δύναμη. Θα μείνετε έκπληκτοι. Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε
Μα η αμερικανική αεροπορία σας βομβαρδίζει συνεχώς. Δεν σας δημιουργεί πρόβλημα αυτό;
-Όχι βέβαια! Τι είναι αυτά που λέτε;

Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος του Χαλιφάτου βάζει τα γέλια. Ακολουθούν μερικά δευτερόλεπτα σιωπής, σαν να έπεσε η γραμμή.

Αλλά συνεχίζει: «Δεν φοβηθήκαμε ποτέ τους Αμερικανούς, ούτε στο παρελθόν που ήμασταν πιο αδύναμοι. Πώς είναι δυνατόν να τους φοβόμαστε σήμερα; Τους πολεμήσαμε πριν και θα τους πολεμήσουμε και τώρα. Κατάρα στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. Θα έχουν το τέλος που τους αξίζει».

-Τι απαντάτε στους χριστιανούς που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Μοσούλη και στη Νινευή;
-Ότι είναι ευπρόσδεκτοι, μπορούν να επιστρέψουν. Αλλά με έναν όρο: να ασπαστούν το ισλάμ. Τότε θα τους υποδεχθούμε σαν αδελφούς.
-Κι αν θέλουν να παραμείνουν χριστιανοί;
-Τότε πρέπει να πληρώσουν τζίζια, κεφαλικό φόρο. Δεν υπάρχει λύση. Τώρα έχω δουλειά όμως, κλείνω.
-Μια στιγμή, περιμένετε. Πώς υπολογίζεται αυτός ο φόρος;
-Αδερφέ, εγώ είμαι στρατιωτικός. Δεν κάνω υπολογισμούς. Εγώ πολεμάω και τέλος. Αυτά να τα ρωτήσετε στους ιμάμηδες, στα τζαμιά της Μοσούλης. Αυτοί κάνουν τους νόμους και τους εφαρμόζουν. Και τώρα κλείνω.

-Όλος ο κόσμος μιλά για τα εγκλήματά σας εναντίον των Γεζίντι. Τι κάνατε στις γυναίκες τους; Είναι αλήθεια ότι έγιναν οι σεξουαλικές σας σκλάβες;
-Όχι βέβαια! Αυτά τα ψέματα τα διαδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Όλα είναι ψέματα. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα.

-Μα τα λένε οι ίδιοι οι Γεζίντι.
-Τελείωσε τώρα. Τέλος. Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, καταλάβατε; Φτάνει με αυτά τα ψέματα! Και μη μου ξανατηλεφωνήσετε. Διαγράψτε τον αριθμό μου.

tvxs

Advertisements
This entry was posted in Αποκαλύψεις-Αρθρα, Ειδησεογραφία-Διεθνή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s