Η Γάζα μετά από ένα μήνα αιματοχυσίας

articleGal_32075_36942.w_hr

Σχεδόν ένα μήνα από την ημέρα που ξεκίνησε το σφυροκόπημα στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις, στις 8 Ιουλίου, οι Παλαιστίνιοι πέρασαν το πρώτο 24ωρο χωρίς βομβαρδισμούς και αιματοχυσία, αφού τηρήθηκε η πρώτη μέρα της τριήμερης εκεχειρίας.

Η εικόνα της Γάζας: Βουνά από χαλάσματα, εκεί που κάποτε ήταν τα σπίτια τους. Και πτώματα. Νέα πτώματα ανακαλύπτονταν στα χαλάσματα
Αυτό το 24ωρο έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων να περιθάλψουν τραυματίες και στους κατοίκους επιστρέψουν στα σπίτια τους, ή σε ότι είχε απομείνει από αυτά. Και αντίκρισαν την καταστροφή. Βουνά από χαλάσματα, εκεί που κάποτε ήταν τα σπίτια τους. Πολλά από τα υπάρχοντά τους εξαφανισμένα. Και πτώματα. Νέα πτώματα ανακαλύπτονταν στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό το βράδυ της Τρίτης, η μαύρη λίστα του αίματος στη Γάζα ανήλθε στους τουλάχιστον 1.875 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 430 παιδιά. Επίσης, 243 είναι οι γυναίκες που έχουν πέσει νεκρές και 79 οι άμαχοι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η κατάσταση που περιγράφεται γίνεται ακόμη πιο τραγική γιατί είναι τεράστιες οι ανάγκες για νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Φωτογραφίες: Reuters

thetoc

Advertisements
This entry was posted in Ειδησεογραφία-Διεθνή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s